Založ si blog

Hlúposť mocných z UEFA

Množstvo fanúšikov celej Európy potešilo, že sa konečne uskutočnili majstrovstvá vo futbale. Organizátori turnaja sa rozhodli umožniť vidieť stretnutia väčšiemu množstvu divákov a tak sa tie uskutočňujú vo viacerých mestách. No nakoniec to však vzbudzuje dojem, že sa hladí skôr na záujmy niektorých silných krajín, ktoré dostali zjavnú výhodu.

Najviac to vidieť v skupine, kde hrá Anglicko a Škótsko. Tu sa hrajú zápasy v Londýne a Glasgowe. Obaja teda majú výhodu domáceho prostredia a súperi musia pobehovať medzi oboma mestami! Nakoniec na Wembley museli aj Škóti. Nezmyselná je však hlavne naša skupina, kde výhodu domáceho prostredia majú Španieli, ktorí odohrali všetky stretnutia v Seville. No inak sa hrá v Petrohrade. Súperi tak museli cestovať tisícky kilometrov hore-dole! Rovnako blbo sa hralo aj v Baku. Tu sa možno pokúsili urobiť domácich z Turkov! Ale asi sú v hre hlavne peniaze.

Hlúposť toho riešenia je okrem zbytočných nákladov na presuny hlavne v tom, že sa tak očividne ignoruje epidemiologická situácia. Hráči sú podrobovaní testovaniu, musia sa izolovať, žijú v bubline a potom ich preženieme tisíce kilometrov ďaleko? Menej by zjavne bolo viac! Ak už chceli, mali vytvoriť skupín 6! Mohli to byť Londýn, Sevilla, Mníchov a Petrohrad. Podielové skupiny mohli byť v Amsterdame a Kodani a v Budapešti s Bukurešťou. Tie mestá nie  sú tak ďaleko od seba a nemajú tak odlišné klimatickí podmienky.

Čo na tiež zaráža, je posudzovanie ofsajdov! Už sa stalo, že hráč prebral loptu v očividnom postavení mimo hru! Čiarový utekal desiatky metrov spolu s útočníkom, počkal, ako dopadne akcia, prípadne či dá gól a potom zdvihne zástavku! Čo je to za blbosť. Odmávam to hneď a je pokoj! Vrcholom bol gól Ronalda proti Maďarsku, v okamihu prihrávky bol zjavne v ofsajde, pravda je, že tú neprevzal, ale pokračoval v hre a nakoniec akciu zakončil po nahrávke gólom. VAR bude zisťovať, či hráč je za líniou rukou alebo kolenom, no celého Ronalda si nik nevšimne?

No niečo zlé môže byť aj na niečo dobré. Hádam sa po turnaji konečne ľudia presvedčia, aká je v skutočnosti naša pandémia. Ak sa celková nakazenosť nezhorší a ľudia sa konečne prestanú báť.

Kolektívna vina a rovnaký meter

14.03.2022

Štvavá kampaň proti ruským občanom na celom svete, ho hlavne proti športovcom tej krajiny je bezprecedentným porušením prvého pravidla demokracie. To hovorí: Všetci ľudia, bez ohľadu na pohlavie, národnosť, rasu či náboženstvo, sú si rovní. Majú rovnaké práva aj povinnosti! Vylúčenie postihnutých Rusov a Bielorusov z Paralympijských hier v Pekingu, je toho [...]

Z. Č. : Zožer, čo si si navarila!

07.07.2021

Prezidentka v dnešnom komentári k rozhodnutiu ÚS sa ukázala v skutočnom svetle. Bábka v rukách koalície, bez svedomia a ochotná poslúchať! A teraz si to poriadne zlízne! Na zjavné želanie I. Matoviča podala na preskúmanie referendovú otázku, pričom vedela, ako to dopadne. No nečakala, že ju jej verný podporovateľ tak odmení! Po vymenovaní nových členov ÚS, [...]

Klamár, farizeji a pochlebovači

03.07.2021

Je zjavné, že každému objektívne mysliacemu človeku dôjde, že píšem o našej fantastickej vláde. Expremiér a minister Matovič napadol po prevalení problémov pri dopingu očkovania svojho ministra! Ak si niekto z verejnosti myslí, že by p. Lengvarský predložil návrh, ktorý by nebol, ak už nie priamo z Igorovej hlavy, tak aspoň s jeho požehnaním, tak by sa mal dať liečiť [...]

AfD / Alternatíva pre Nemecko /

Neplatili ma Rusi, prijal som od nich len malé balíčky, povedal nemecký poslanec Bystroň

26.04.2024 16:42

Bystroň na otázku magazínu prijímanie balíčkov priamo nepoprel, celú kauzu potom označil za kampaň proti nemu.

SR Bratislava dron nemocnica Rázsochy zbúranie BAX

KDH namieta zmenu rozhodnutia o nemocnici Rázsochy, chce odvolať Dolinkovú

26.04.2024 16:34

namiesto koncovej univerzitnej nemocnice na bratislavských Rázsochách sa má prestavať nemocnica v Ružinove a na Rázsochách má vzniknúť detská nemocnica.

medveď, Žiar nad Hronom

V Žiari nad Hronom zvýšte pozornosť, pohybuje sa tam medvedica s mladými

26.04.2024 16:09

Pohyb medvedice spozorovali v okolí Šibeničného vrchu a na Slnečnej stráni v blízkosti cesty na Partizánskej ulici.

Najvyšší súd NS

Opozícia žiada zasadnutie výboru ku kontrole rezortu spravodlivosti na Najvyššom súde

26.04.2024 15:28

Predseda výboru Miroslav Čellár reagoval, že zatiaľ podanie opozičných poslancov neeviduje. Ak ho dostane, výbor zvolá.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 48
Celková čítanosť: 257829x
Priemerná čítanosť článkov: 5371x

Autor blogu

Kategórie