Založ si blog

Stratí vláda ústavnú väčšinu?

V poslednom čade toho vláda postrácala dosť! Dôveru občanov, volebné preferencie, dokonca sa stratil aj sám premiér a aj niektorí členovia vlády.  Už dlho som nevidel pána Matoviča stáť v čele svojich prikyvovačov, ako púšťa oheň a síru na nespokojencov, ktorí sa odvažujú vyjadrovať svoje postoje napriek zákazom, ktoré vydal. Nevyzýva ľudí k zodpovednosti, noseniu rúšok, k dodržiavaniu opatrení! Nevidno ho ani v pozadí hlúčku, kde kontroluje so spätými rukami, či ostatní povedia presne to, na čom sa dohodli. Je preč.  Kam sa nám stratil? Odišiel osláviť Vianoce v kruhu svojej rodiny, či ho zložila chrípka? Odchádza z politiky? Možností je viac. Dokonca sa objavila správa, že by naozaj mohlo prísť k rekonštrukcii vlády a na jej čele by mal stáť niekto iný. No že by Igor mohol prevziať rezort zahraničia, to už je silná káva aj pre mňa. Ale asi sa niečo deje. Tajné stretnutia predstaviteľov troch vládnych strán svedčia o chystanom komplote. Prvým nápadom je odstavenie rebelanta Sulíka a jeho SaS! Formálne by si síce OĽANO posilnilo pozície, ale celkovo by to viedlo možno aj pádu vlády. Odchodom Sulíkovcov by  koalícia stratila ústavnú väčšinu, čo by jej znemožnilo presadzovať si svoje nápady na totálne ovládnutie spoločnosti, predlžovať núdzový stav a likvidovať ekonomiku krajiny.

Spravodlivým riešením prípadnej vládnej krízy je jej demisia, prípadne predčasné voľby. To si však Matovič nemôže dovoliť, lebo by jeho zvyšok získal   tak  niečo  okolo 35 %, najsilnejšie sú na tom zjavne Pellegríni so Sulíkom, ktorí by získali asi rovnaký počet hlasov. Igor by určite nebol poverený zostavením vlády a musel by od koryta jednoducho odísť, čo je mu zjavne proti srsti.

Druhým dopadom je Covid. Úplnou náhodou sú viacerí účastníci tých stretnutí pozitívne testovaní a mali by sa nachádzať v karanténe! Nakazení sú okrem Matoviča aj minister obrany Nagy, minister financií Heger, pôdohospodárstva Mičinský, no  a vraj aj naša podpredsedníčka pre všetko Remišová. Ako je na tom hostiteľ Kolár, nie je celkom jasné. Záhadou zostáva, ako ich ten vírus dostal! Premiérova kampaň vyzývajúca občanov k zodpovednosti pri dodržiavaní protiepidemiologických opatrení u neho zlyhala? Že by predsa platili príslovia? Tie o bohovi a volovi, či víne a vode? Veď, ak by dodržiaval to, čo požadoval od všetkých ľudí, nemal by ochorieť! Alebo bola celá kampaň iba trepanie nezmyslov?! No niečo smrdí v štáte slovenskom! To sa zná celkom jasné. Ale kam to povedie, Sibyla, kde si?

Kolektívna vina a rovnaký meter

14.03.2022

Štvavá kampaň proti ruským občanom na celom svete, ho hlavne proti športovcom tej krajiny je bezprecedentným porušením prvého pravidla demokracie. To hovorí: Všetci ľudia, bez ohľadu na pohlavie, národnosť, rasu či náboženstvo, sú si rovní. Majú rovnaké práva aj povinnosti! Vylúčenie postihnutých Rusov a Bielorusov z Paralympijských hier v Pekingu, je toho [...]

Z. Č. : Zožer, čo si si navarila!

07.07.2021

Prezidentka v dnešnom komentári k rozhodnutiu ÚS sa ukázala v skutočnom svetle. Bábka v rukách koalície, bez svedomia a ochotná poslúchať! A teraz si to poriadne zlízne! Na zjavné želanie I. Matoviča podala na preskúmanie referendovú otázku, pričom vedela, ako to dopadne. No nečakala, že ju jej verný podporovateľ tak odmení! Po vymenovaní nových členov ÚS, [...]

Klamár, farizeji a pochlebovači

03.07.2021

Je zjavné, že každému objektívne mysliacemu človeku dôjde, že píšem o našej fantastickej vláde. Expremiér a minister Matovič napadol po prevalení problémov pri dopingu očkovania svojho ministra! Ak si niekto z verejnosti myslí, že by p. Lengvarský predložil návrh, ktorý by nebol, ak už nie priamo z Igorovej hlavy, tak aspoň s jeho požehnaním, tak by sa mal dať liečiť [...]

ukrajina

Hrozivý scenár CIA: Ukrajina môže vojnu s Ruskom prehrať už tento rok

19.04.2024 07:50

Bill Burns tiež na príklade ilustroval, ako veľmi ukrajinským silám chýba munícia.

France Macron

Pred letnou olympiádou minister atentátov spustil jarnú ofenzívu proti teroristom

19.04.2024 07:00

Obava z možnej masakry v Paríži. Keby hrozil teroristický útok, organizátori by presunuli slávnostný ceremoniál na jedno z dvoch náhradných miest.

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15, aktualizované: 07:25

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 48
Celková čítanosť: 257707x
Priemerná čítanosť článkov: 5369x

Autor blogu

Kategórie