Založ si blog

Výplody šialeného mozgu

Je mi ľúto, že v taký deň sa miesto priania všetkého najlepšieho, šťastia, zdravia a úspechov, musím zaoberať niečím takým, ako je zdravý rozum.

Nik nepochybuje, že nastali zlé časy. Situácia sa naozaj zhoršuje a teba s tým niečo robiť. Ale je správna cesta pomocou podpásového menenia ústavy zasahovať do už aj tak komplikovaného života obyvateľov? Matovič si presadil predĺženie núdzového stavu!  Čo tým získal? Treba si uvedomiť, že napriek všetkým reštrikciám, ktorú platili uplynulých 90 dní jeho doterajšieho trvania, sa situácia neustále zhoršovala. Nepomohli nariadenia, príkazy, zákazy, ani zodpovednosť. Asi zasiahol ľudský faktor! Alebo je všetko to nosenie rúšok, umývanie rúk a dodržiavanie odstupov neúčinné? Ak áno, núdzový stav to nevyrieši. Už v pôvodnej verzii mali obmedzenia 15 výnimiek, teda prakticky zakazovali len zhromažďovanie na verejnosti a likvidovali malých podnikateľov. To je jediné, čo sa po Novom roku ešte sprísni. Aj tie, veľmi obmedzené, činnosti sa rušia a do biedy budú uvrhnuté ďalšie reštaurácie, malé obchody, remeselníci, pracovníci knižníc, kultúry, športových zariadení a iných. Pracovníci môžu chodiť do roboty, lebo to je prvá výnimka, ale zákazníci nie!

Na jedinú účinnú vec v obmedzení mobility sa vláda neodhodlá. Lebo si to proste nemôže dovoliť! Stá tisíce ľudí dochádzajú do roboty, ich zastavenie by snáď pomohlo v šírení vírusu, ale to si už jednoducho dovoliť nemôžme. A dokonca už je aj neskoro. Možno by to malo svoj účinok v novembri, ťažko dnes.  Opätovne spôsobiť výpadok príjmu už aj tak zdecimovaného rozpočtu je jednoducho nemožné. Dodnes sa vláde nepodarilo nahradiť škody z jari, len dúfajú, že tak urobia z prostriedkov EU, no tie prídu najskôr tak v marci!!

Už počujem, ako oponenti namietajú, veď do práce chodia iba pretestovaní! Ale to platilo aj pre návštevníkov lyžiarskych svahov! A dnes sú uväznení niekde na horách. Domov sa dostanú iba za porušenia opatrení, lebo športovať sa smie iba v rámci okresu! Ak sa budú chcieť v Tatier vráti Bratislavčania, koľko hraníc okresov prekročia?  Tento zákaz začal platiť pár hodín po vyhlásení! Mohli sa vrátiť do 5 hodiny rannej, no nebola to náhodou Silvestrovská noc? Vydávať nesplniteľné nariadenia, to už musí niekto byť naozaj chorý na mozog! Matovič si jednoducho užíva moc, ktorá mu omylom padla do rúk. Vytvára tlak na občanov, vyzýva k zodpovednosti, no sám sa svojimi nariadeniami a opatreniami neriadi! Percento nakazených Coronou je vo vláde omnoho vyššie ako medzi ostatným obyvateľstvom!!!  Lebo tam prevláda papalášizmus! Prečo teda vydáva nariadenia, ktoré sám nedodržiava?! Ako si chce získať rešpekt, keď sa neustále zhadzuje, vládne terorom, likvidáciu nepohodlných, strachom.

Stále ešte je pár ľudí, ktorí v ňom vidia spasiteľa, no je ich menej. No ale ak chce poraziť zimnú vlnu, musí zastaviť továrne, lebo inak si vírus bude robiť svoje!

To, že zruší pár výnimiek, ktoré sú prakticky nevýznamné, ale iba otravujú občana v bežnom živote, nepomôže.  Sedávam na stacionárnom bicykli každé ráno pri okne a sledujem pohyb na chodníku. V bežnom dni prešlo popod moje okno asi 40 peších, po zavedení opatrení ich počet klesol  na 20. Medzi sviatkami to boli iba 4!  Teda občan je  zodpovedný. Riadi sa opatreniami, ale tie sú zlé.  Včera ich ešte viac skomplikovali! Načo, denne sa testuje tak okolo 50 tisíc ľudí, za mesiac ich mohlo byť tak  1,5 milióna, teda prakticky ako pri plošnom testovaní, teda sa pomerne presne vie kto a kde je nakazený. Dá sa teda predpokladať, že tí , čo sa po Slovensku pohybujú nie sú postihnutí!

Kolektívna vina a rovnaký meter

14.03.2022

Štvavá kampaň proti ruským občanom na celom svete, ho hlavne proti športovcom tej krajiny je bezprecedentným porušením prvého pravidla demokracie. To hovorí: Všetci ľudia, bez ohľadu na pohlavie, národnosť, rasu či náboženstvo, sú si rovní. Majú rovnaké práva aj povinnosti! Vylúčenie postihnutých Rusov a Bielorusov z Paralympijských hier v Pekingu, je toho [...]

Z. Č. : Zožer, čo si si navarila!

07.07.2021

Prezidentka v dnešnom komentári k rozhodnutiu ÚS sa ukázala v skutočnom svetle. Bábka v rukách koalície, bez svedomia a ochotná poslúchať! A teraz si to poriadne zlízne! Na zjavné želanie I. Matoviča podala na preskúmanie referendovú otázku, pričom vedela, ako to dopadne. No nečakala, že ju jej verný podporovateľ tak odmení! Po vymenovaní nových členov ÚS, [...]

Klamár, farizeji a pochlebovači

03.07.2021

Je zjavné, že každému objektívne mysliacemu človeku dôjde, že píšem o našej fantastickej vláde. Expremiér a minister Matovič napadol po prevalení problémov pri dopingu očkovania svojho ministra! Ak si niekto z verejnosti myslí, že by p. Lengvarský predložil návrh, ktorý by nebol, ak už nie priamo z Igorovej hlavy, tak aspoň s jeho požehnaním, tak by sa mal dať liečiť [...]

Štefan Harabin

Harabin vyzval ľudí, aby išli voliť. Svoj hlas dá Pellegrinimu

28.03.2024 09:00

Podľa Harabina sa Pellegrini prihlásil k častiam programu, ktorý presadzoval v prvom kole.

Vladimir Putin

Rusko nezaútočí na Pobaltie, Poľsko či Česko, je to úplný nezmysel, ide len o strašenie ľudí, tvrdí Putin

28.03.2024 08:00, aktualizované: 08:28

"Voči týmto štátom nemáme žiadne agresívne úmysly," povedal ruský prezident.

Joe Lieberman

Zomrel Joe Lieberman, bývalý demokratický senátor a kandidát na viceprezidenta

28.03.2024 07:42

Vo veku 82 rokov zomrel dlhoročný americký senátor a vplyvná, hoci kontroverzná osoba v rámci Demokratickej strany.

Škola / Školstvo / Žiak /

Školákom sa začali veľkonočné prázdniny, do lavíc sa vrátia o týždeň

28.03.2024 07:30

Veľkonočné prázdniny sú pre školákov posledným dlhším voľnom pred koncom školského roka.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 48
Celková čítanosť: 257419x
Priemerná čítanosť článkov: 5363x

Autor blogu

Kategórie