Založ si blog

Matovič a Príslovia

V poslednom hektickom období som napísal niekoľko príspevkov, kde som použil zaužívané slovné  spojenia, ako „Vodu kážu , víno pijú!“,  „Nielen chlebom je človek živý!“, či „Matovičove bludy“. Aj teraz je nosným jeden výrok „Chyťte vlka!“ JE to z príbehu o valachovi, ktorý v snahe urobiť sa zaujímavým, tým výkrikom plašil bačov, no keď tá situácia naozaj nastala už mu nik neveril!

Spomeňte si na tzv. prvú vlnu pandémie. Vtedy sa prírastok pohyboval najviac v desiatkach prípadov, zmierali skutočne iba jednotlivci. No nasadené protiopatrenia boli také tvrdé, že dokonale zničili ekonomiku, škody sa dodnes ešte nepodarilo nahradiť a jej pokles bol enormný. No ľudia vystrašení dennými reportami sa podriaďovali autorite a naozaj sa nimi riadili.  Výsledok sa prejavil v lete, keď sa situácia takmer znormalizovala. No v porovnaní so situáciou dnes, to bolo iba čľapnutie.

Denné prírastky sa teraz pohybujú v tisíckach, pribúdajú desiatky obetí. Zjavne je stav vážny. No ľudia stále majú pochybnosti. Často vidieť na ulici niekoho bez rúška. Pochybujú o ich účinnosti. Asi na to majú aj dôvod. Veď ako je možné, že Covid zasiahol aj členov vlády a parlamentu? Tí sú predsa najviac chránení, stále majú ochrany tváre, neustále sú testovaní!!! Alebo tak robia iba pred kamerami?

Podľa mňa sú iba dve možnosti. Buď nosenie rúšok nemá zmysel a nakazeniu nezabráni, alebo naši noví papaláši, vodu kážu a víno pijú. Keď ich nik nevidí, kašlú na protiepidemiologické opatrenia!!! Matovič, Mičinský a Budaj, to sú traja, ktorí infekciu priznali! Kde sa nakazili?!

No hlavne, že pán Igor pravidelne vstupoval pred kamerami a vyzýval občanov k zodpovednosti? Bol aj on sám dostatočne zodpovedný? Kolár sa nakazil aj po liečení v nemocnici! Vraj tam mal samostatné krídlo! Obsluhoval ho vybraný personál. Vírus tam mohli priniesť iba jeho nepovolené nočné návštevy slečien, alebo ho nakazil premiér!!

Môže sa potom čudovať niekto, že obyčajní ľudia ,(nemyslím členov Matovičovej strany), sú k nariadeným opatreniam skeptickí.  Prichádzajú neskoro a sú deravé, posledné majú  15 výnimiek. Takže chodiť môžete vlastne všade. K odstaveniu ekonomiky na dva týždne sa už vláda neodhodlá, lebo ak chceme použiť stredovekú metódu boja proti nákaze (počas morovej epidémie sa nahnali všetci obyvatelia domu, kde bol čo len jeden nakazený, dovnútra, zaklincovali sa zvonku okná a dvere! Po mesiaci dom otvorili, kto  prežil, bol imúnny!) nemá na to nik odvahu, lebo ekonomické škody by boli obrovské!!

Výrazne k zhoršeniu situácie prispel aj sám Matovič, v marci sa denno-denne predvádzal pred kamerami!! Oblboval ľudí falošnými hrozbami o nákaze, obhajoval lockdown! Vyzýval k zodpovednosti, k osobnému obetovaniu, priťahovaniu si opaskov pohodlia! Dnes, kedy by to bolo hádam aj naozaj potrebné, váľa vinu na iných!! Okrem toho, že za všetko môže Fico! Našiel aj Sulíka, ktorý nesplnil nesplniteľnú úlohu, Cigánikovú či prezidentku Čaputovú, ktorá ho odmieta na slovo poslúchať! To už nehovoríme o bežnom občanovi, ktorý je krajne nezodpovedný a neustále demonštruje (a roznáša tak nákazu!), protestuje proti opatreniam vlády, že mnohí prichádzajú o prácu, príjem a obživu, ho netrápi. Neuvedomuje si, že keby sám v marci zbytočne nevykrikoval Chyťte Covid, hoci tu nehrozil, dnes by sme možno jeho varovania brali omnoho vážnejšie. No pred kamery sa už nestavia tak často, viac sa realizuje v rozhlase, na klasické tlačovky sa dostávajú ministri, dokonca aj štátni tajomníci! Matovič vyplakáva doma!

 

Kolektívna vina a rovnaký meter

14.03.2022

Štvavá kampaň proti ruským občanom na celom svete, ho hlavne proti športovcom tej krajiny je bezprecedentným porušením prvého pravidla demokracie. To hovorí: Všetci ľudia, bez ohľadu na pohlavie, národnosť, rasu či náboženstvo, sú si rovní. Majú rovnaké práva aj povinnosti! Vylúčenie postihnutých Rusov a Bielorusov z Paralympijských hier v Pekingu, je toho [...]

Z. Č. : Zožer, čo si si navarila!

07.07.2021

Prezidentka v dnešnom komentári k rozhodnutiu ÚS sa ukázala v skutočnom svetle. Bábka v rukách koalície, bez svedomia a ochotná poslúchať! A teraz si to poriadne zlízne! Na zjavné želanie I. Matoviča podala na preskúmanie referendovú otázku, pričom vedela, ako to dopadne. No nečakala, že ju jej verný podporovateľ tak odmení! Po vymenovaní nových členov ÚS, [...]

Klamár, farizeji a pochlebovači

03.07.2021

Je zjavné, že každému objektívne mysliacemu človeku dôjde, že píšem o našej fantastickej vláde. Expremiér a minister Matovič napadol po prevalení problémov pri dopingu očkovania svojho ministra! Ak si niekto z verejnosti myslí, že by p. Lengvarský predložil návrh, ktorý by nebol, ak už nie priamo z Igorovej hlavy, tak aspoň s jeho požehnaním, tak by sa mal dať liečiť [...]

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

jazierko, záhradné jazierko, zima, mráz

SHMÚ: Na celom Slovensku sa v noci môže vyskytnúť prízemný mráz

25.04.2024 17:18

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu prvého stupňa.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 48
Celková čítanosť: 257804x
Priemerná čítanosť článkov: 5371x

Autor blogu

Kategórie