Založ si blog

Skríning – nápad presahujúci hranice génia

Od 18.1.2021, teda od dnes, začína na Slovensku nová forma testovania ľudí na COVID. Prezieravo to nazvali skríning, podarilo sa im vyhnúť už nepopulárnemu spojeniu celoplošné testovanie. No keď sa naň pozrieme triezvymi očami, nájdeme veľa prešľapov, ktoré naši géniovia urobili.

V prvom kroku geniálneho plánu je uvedené:

Na celoslovenskom skríningu sa zúčastnia pracujúci od 15 do 65 rokov.

MOJ budú zriaďovať mestá a obce s podporou štátu. Budú ich opäť stovky. Optimista vidí dobrú správu. Situácia v našich nemocniciach je natoľko dobrá, že môžeme tisícky lekárov a zdravotníkov stiahnuť na desať dní od pacientov a nechať ich testovať obyvateľstvo. Pesimista to vidí opačne, Matovič už neverí možnému vyliečeniu ľudí v nemocniciach, veď aj tak nemáme účinný liek, očkovanie je iba prevencia. No má stále pár miliónov testov na sklade, ktoré predvídavo nakúpil v októbri 2020!!

Je zjavné, že formulácia je ústupkom Matoviča Sulíkovi, ktorý požadoval testovanie podnikov, chcel nerušiť výrobu a chod ekonomiky. Lebo opak by bol zjavnou samovraždou, štát by už nedokázal kompenzovať nové straty, veď to neurobil dodnes po prvej vlne!

Z toho však vyplýva, že nemusia sa dať pretestovať deti a žiaci ZŠ, dokonca ani niektorí prváci SŠ, ak nedovŕšili 15 rokov. Tento fakt by umožnil opätovne a okamžite otvoriť všetky ZDŠ. Samozrejme výnimka platí aj pre dôchodcov! No nezaradili naši géniovia seniorov práve do najohrozenejšej skupiny obyvateľstva? Minister Krajniak si v ZSS robí vlastné experimenty, dokonca svoj model pretestovania dal k dispozícii vláde. No pri hlbšom zamyslení sa nemusia testovať ani nezamestnaní, ženy v domácnosti, bezdomovci, ba ani študenti stredných a vysokých škôl. Určite by sa našli aj iné skupiny. Všetky tie kategórie predsa nespadajú do skupiny pracujúcich, lebo za svoju činnosť neberú peniaze. Dokonca aj niektorí zamestnanci. Lebo čo znamená rozpätie 15 až 65 rokov. Platí to pre tých, ktorý už ten vek v čase testu už dovŕšili, alebo podľa vojenských zvykov tí, ktorí ho dosiahnu v kalendárnom roku? Rozdiel môže dosiahnuť desiatky tisíc ľudí!!!

V druhom kroku, sa po vyhodnotení výsledkov, rozdelia okresy do dvoch skupín podľa počtu zistených infekcií. Polovica (37) s lepšími výsledkami bude považovaná za dobrú, druhá (36) s horšími bude zlá a sekírovaná ďalej. Postúpi do druhého kola a preskrínuje sa opäť. NO nemáme v republike náhodou 76 okresov? Podobný postup bol použitý aj v prvom celoplošnom testovaní, ale tam sa delilo podľa dosiahnutých výsledkov vyjadreného v %. No teraz sa to rozdelí matematicky! Bez ohľadu na skutočnú chorobnosť. Nebude záležať na tom, či identifikujú v okrese desiatky či tisíce nositeľov!!! Optimista dostane ranu, percento nakazených bude nižšie ako 1,00% vo všetkých okresoch, no represie budú pokračovať v 36 z nich!! Pesimista sa zaraduje, najnižší počet chorých bude až 5 %, ale opakovanie sa bude týkať len 36 okresov!!! Kto vymyslel také geniálne, so šialenstvom hraničiace, ba aj ho prekračujúce, riešenie?

Vláda dokonca ani ten dokument neschválila jednohlasne, p. Veronika bola proti. Neviem, čo ju k tomu viedlo, že by ju osvietil neočakávaný záchvat rozumu? No zjavne jej námietky nebral nik vážne. No hovorí sa, že genialita hraničí so šialenstvom!  No a naša vlád prekročila hranice geniality….

Kolektívna vina a rovnaký meter

14.03.2022

Štvavá kampaň proti ruským občanom na celom svete, ho hlavne proti športovcom tej krajiny je bezprecedentným porušením prvého pravidla demokracie. To hovorí: Všetci ľudia, bez ohľadu na pohlavie, národnosť, rasu či náboženstvo, sú si rovní. Majú rovnaké práva aj povinnosti! Vylúčenie postihnutých Rusov a Bielorusov z Paralympijských hier v Pekingu, je toho [...]

Z. Č. : Zožer, čo si si navarila!

07.07.2021

Prezidentka v dnešnom komentári k rozhodnutiu ÚS sa ukázala v skutočnom svetle. Bábka v rukách koalície, bez svedomia a ochotná poslúchať! A teraz si to poriadne zlízne! Na zjavné želanie I. Matoviča podala na preskúmanie referendovú otázku, pričom vedela, ako to dopadne. No nečakala, že ju jej verný podporovateľ tak odmení! Po vymenovaní nových členov ÚS, [...]

Klamár, farizeji a pochlebovači

03.07.2021

Je zjavné, že každému objektívne mysliacemu človeku dôjde, že píšem o našej fantastickej vláde. Expremiér a minister Matovič napadol po prevalení problémov pri dopingu očkovania svojho ministra! Ak si niekto z verejnosti myslí, že by p. Lengvarský predložil návrh, ktorý by nebol, ak už nie priamo z Igorovej hlavy, tak aspoň s jeho požehnaním, tak by sa mal dať liečiť [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 48
Celková čítanosť: 257834x
Priemerná čítanosť článkov: 5372x

Autor blogu

Kategórie