Založ si blog

Načo plošné testovanie

Jediné a spasiteľné riešenie zhoršujúcej sa epidemiologickej situácie podľa premiéra Matoviča. Tvrdo si po ňom ide, aj za cenu hrozby rozpadu koalície, (čo by hádam ani tak nevadilo, ale ich majetnícke chúťky to nedovolia) a ohrozovania zdravia obyvateľstva, ktoré spôsobil svojou nečinnosťou a zlými rozhodnutiami.

Je to naozaj tak?! Len ono nás vyvedie z marastu?

Pozrime sa teda na ten zázrak. Predpokladajme ideálny stav, ktorý sa síce nedá dosiahnuť, ale dobre sa ním operuje.  Zúčastnia sa ho všetci obyvatelia republiky a testy budú mat 100 % presnosť. Čo sa dozvieme? Presný počet nositeľov víru! A čo? Vieme im poskytnúť primeranú a účinnú liečbu? Nie! Jediný liek je domáca karanténa pre nepríznakových, pitie čaju a užívanie vitamínov pre tých s malými príznakmi. Zabránime skutku, že budú infikovať ostatných! Hlavne tí, ktorí vírus mali a nevedeli o tom. Správne?!

Čo sa stalo po prvom kole celoštátneho testovania? Rozbehla sa druhá vlna! Začal stúpať počet infikovaných a pomaly nám prerastá cez hlavu! Bude situácia po takej akcii iná? Ak sa pozrieme na celú vec optikou posledných výsledkov testov, dozvieme sa, že počet nakazených v najhoršom prípade (pozitivita 20 %, čo je dnes priemer PCR testov) bude presahovať jeden milión!!! V tom lepšom prípade (pozitivita iba 2%, čo bol katastrofálny výsledok v prvom kole) ich bude iba 110 tisíc, ideálne sa dostaneme pod jedno percento a nositeľov bude iba 55 tisíc. No a čo? Môžu sa pozitívni pacienti očkovať? To nech povedia lekári. Ja viem len to, že človek, ktorý prekonal COVID očkovanie pár mesiacov nepotrebuje.

Načo teda presadzovať druhé celoslovenské testovanie? Po prvom nastala katastrofa! Jediné, čo mi napadá, je, že Matovičov priateľ má na sklade 15 miliónov testov, ktoré prezieravo nakúpil, hoci ani prezidentka nevedela, že sa niečo bude konať! Tie treba minúť, aby neškodoval. P. Sulík nakoniec tiež nakúpil práve tie, hoci sa tomu dlho vzpieral, Igor ho tam dotlačil.

Čo ďalšie vyplynie z celoštátneho testovania? Ako som uviedol, budeme vedieť, kto je a kto nie je pozitívny. No potom sa asi budú počty nových prípadov znižovať?!  Asi áno. Keď budeme poznať všetkých chorých, už by nové testovania nemali nič zistiť, počty nakazených budú klesať, lebo aj dnes sa tak tisíc pacientov denne z choroby spontánne dostáva. No keď si pozrieme čísla, k 9.1. bolo na Slovensku vykonaných 1 523 339 PCR testov, 2 093 521 AG testov, identifikovaných bolo 327 852 pozitívnych. Vyliečených bolo 144 612 ľudí. Teda urobilo sa viac ako 3 milióny 600 tisíc testov, nie je to skoro každý, kto mohol byť?

A aký záver urobíme? Aká je naša vláda akčná a fantastická, ako zvládla nákazu a preto si ju máme nechať až do smrti? Alebo, že nesprávnymi, nepresnými a neskorými rozhodnutiami nás všetkých do toho zatiahla? Veď dnes už nadáva nariadenia a príkazy, ale iba odporúčania!!! Alebo to bolo jej cieľom? Predlžovaním núdzového stavu sa zabetónovať pri moci a konečne sa dostať k majetku svojich oponentov. Nemá práve na to slúžiť novovznikajúci úrad na správu prepadnutého majetku?! Ktorý má zhodnocovať aktíva obvinených?!!!  Nie je to náznak práve toho cieľa? Dostať sa k majetku Kočnera, Haščáka či Takáča? Aj bez riadneho a právoplatného rozsudku? Nie je práve cieľom tejto vlády využiť nepriaznivú situáciu na vlastné obohatenie? Záver si urobte sami!

Kolektívna vina a rovnaký meter

14.03.2022

Štvavá kampaň proti ruským občanom na celom svete, ho hlavne proti športovcom tej krajiny je bezprecedentným porušením prvého pravidla demokracie. To hovorí: Všetci ľudia, bez ohľadu na pohlavie, národnosť, rasu či náboženstvo, sú si rovní. Majú rovnaké práva aj povinnosti! Vylúčenie postihnutých Rusov a Bielorusov z Paralympijských hier v Pekingu, je toho [...]

Z. Č. : Zožer, čo si si navarila!

07.07.2021

Prezidentka v dnešnom komentári k rozhodnutiu ÚS sa ukázala v skutočnom svetle. Bábka v rukách koalície, bez svedomia a ochotná poslúchať! A teraz si to poriadne zlízne! Na zjavné želanie I. Matoviča podala na preskúmanie referendovú otázku, pričom vedela, ako to dopadne. No nečakala, že ju jej verný podporovateľ tak odmení! Po vymenovaní nových členov ÚS, [...]

Klamár, farizeji a pochlebovači

03.07.2021

Je zjavné, že každému objektívne mysliacemu človeku dôjde, že píšem o našej fantastickej vláde. Expremiér a minister Matovič napadol po prevalení problémov pri dopingu očkovania svojho ministra! Ak si niekto z verejnosti myslí, že by p. Lengvarský predložil návrh, ktorý by nebol, ak už nie priamo z Igorovej hlavy, tak aspoň s jeho požehnaním, tak by sa mal dať liečiť [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 48
Celková čítanosť: 257721x
Priemerná čítanosť článkov: 5369x

Autor blogu

Kategórie