Založ si blog

Hon na čarodejnice alebo hodnovernosť súdnictva

 

Nátlak veľkej časti našich novinárov na nezávislosť a samostatnosť súdov sa po vynesení oslobodzujúceho rozsudku nad Kočnerom a Czúzsovou opäť narastá.  TZV. nezávislá tlač opäť začína pranierovať sudcu za jeho objektívny a spravodlivý rozsudok. Od začiatku bolo rozumne zmýšľajúcim pozorovateľov jasné, že obvinenia odsúdeného vraha, ktorý tak získava výhody v zmiernenie trestu, nie sú preukázateľné. Objektívne spochybnenie jeho výpovede je nesporné, veď kto by nepovedal hocičo, len aby zmiernil svoj trest.  Robí tak aj Černák, ktorý svojimi výpoveďami získava aspoň krátkodobé priepustky z basy, odkiaľ sa nemal nikdy dostať. Považovať za dôkazy správ z mobilného telefónu, ktorý má niekto v rukách celé mesiace, mohol tam čokoľvek dať či zmeniť, je jednoducho neudržateľné. Obvinení by napokon museli byť blbí, keby kompromitujúce správy z telefónov nevymazali, ak niekto používa zápis z úložiska, ťažko dokáže, kto ich písal. Celé obvinenie bolo viac zbožným želaním ako dokázateľným faktom. To napokon potvrdil aj rozsudok.

Nepomohlo ani neskrývané zastrašovanie sudcov, ktorí boli odvolávaní a niektorí aj dokonca obvinení, len preto, že Kočnera poznali!! Nestačil nátlak Matoviča, či členov vlády, ktorí by radi túto kauzu, vymyslenú ich prisluhovačmi, podporovali a radi by ju vyhrali.

Oslobodzujúci rozsudok im to celé zmenil.

Ako sa postaviť ku konaniu prokurátora, ktorý po ukončení dokazovania, krátko pred vynesením rozsudku, predkladal nové dôkazy? Aj divák programu súdna sieň už pozná pravidlo: Dokazovanie bolo ukončené a prípadné ďalšie dôkazy budú odmietnuté! Spomenutý úradník to nevie? Nemal by vrátiť školné, prípadne byť okamžite odvolaný z funkcie. Veď je to hrubá neznalosť práva. To, že ho nepoznajú naši novinári, je smutné, ale možno pochopiteľné, veď platí, koho chleba ješ, toho pieseň spievaj! Jednoducho sú platení za šírenie neobjektívneho hodnotenia a vytvárania nátlaku na verejnú mienku. A to nespomínam zásadu o prezumpcii neviny!

Kauza sa teraz presunie na Najvyšší súd, tam si náš premiér už podosadzoval svojich pochopov, teda som zvedavý, ako to napokon dopadne. Ale ak si súdy chcú udržať či polepšiť svoje renomé, mali by aj tam rozsudok potvrdiť!

Kolektívna vina a rovnaký meter

14.03.2022

Štvavá kampaň proti ruským občanom na celom svete, ho hlavne proti športovcom tej krajiny je bezprecedentným porušením prvého pravidla demokracie. To hovorí: Všetci ľudia, bez ohľadu na pohlavie, národnosť, rasu či náboženstvo, sú si rovní. Majú rovnaké práva aj povinnosti! Vylúčenie postihnutých Rusov a Bielorusov z Paralympijských hier v Pekingu, je toho [...]

Z. Č. : Zožer, čo si si navarila!

07.07.2021

Prezidentka v dnešnom komentári k rozhodnutiu ÚS sa ukázala v skutočnom svetle. Bábka v rukách koalície, bez svedomia a ochotná poslúchať! A teraz si to poriadne zlízne! Na zjavné želanie I. Matoviča podala na preskúmanie referendovú otázku, pričom vedela, ako to dopadne. No nečakala, že ju jej verný podporovateľ tak odmení! Po vymenovaní nových členov ÚS, [...]

Klamár, farizeji a pochlebovači

03.07.2021

Je zjavné, že každému objektívne mysliacemu človeku dôjde, že píšem o našej fantastickej vláde. Expremiér a minister Matovič napadol po prevalení problémov pri dopingu očkovania svojho ministra! Ak si niekto z verejnosti myslí, že by p. Lengvarský predložil návrh, ktorý by nebol, ak už nie priamo z Igorovej hlavy, tak aspoň s jeho požehnaním, tak by sa mal dať liečiť [...]

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.

Kongres, USA

Pre CIA hodnotil politické riziká. Expert z Harvardu pre Pravdu vysvetlil, či USA hrozí občianska vojna

26.04.2024 06:00

Občianska vojna – Civil War (na Slovensku je v kinách pod názvom Kolaps) je už dva týždne na čele rebríčka najúspešnejších filmov v USA.

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 48
Celková čítanosť: 257814x
Priemerná čítanosť článkov: 5371x

Autor blogu

Kategórie