Založ si blog

Vládnu na Slovensku blbci blbcom?

Veľmi nerád používam také výrazy, ale inak mi to v tomto prípade nejde.  Našej najlepšej a učebnicovej vláde jednoducho chýba vzdelanie alebo zdravý rozum, problém majú hlavne s matematikou, no pokrivkáva aj logika.  Čitateľ nech si urobí záver sám, ja len poskytnem pár faktov.

Pri prezentácii 4 fáz uvoľňovania krízových opatrení, pán Matovič dal premietnuť snímok plánu. To, že bol pre divákov v televízore nečitateľným, nebude jeho chyba. No spomeňte si na slová, ktorými postup vysvetľoval. Ako hlavné kritérium použil zdravotnú situácia vo výskyte nakazených osôb. Vyhlásil, že ak sa počet bude pohybovať medzi  100 až 150  osobami, stav opatrení sa nezmení, ak stúpne nad , ochrana sa zvýši, ak by predtým došlo k uvoľneniu, vráti sa to o krok spať. Zmiernenie nastane, ak počet postihnutých bude pod 100!  Tá situácia nastala, preto vláda dokonca spojila fázu 2 a 3. No nad štvrtou stále váha.  Upustenie od reštrikcií Igor nechce povoliť ani napriek faktu, že počet nových prípadov je okolo a pod 10, sú dni, keď  sa nenájde žiaden.  Prečo asi? Musel by zrušiť mimoriadny stav, čo by mu zobralo moc. Moc robiť si svoje aj napriek svojmu slovu, či námietkam koalície. Na opozíciu sa v našej krajine už tradične kašle.

Obmedzenosť je asi nákazlivá, podliehajú jej aj ministri. Jeden po vzore predsedu ukázal v diskusnej relácii hárok v číslami, kde chcel dokumentovať, ako jeho rezort pomáha živnostníkom a malým podnikateľom. Podporu za apríl vraj už dostalo viac ako 260 tisíc subjektov a vyplatených im bolo 20 miliónov €! No fantázia!!! Potlesk!!! No že priemerný príspevok na jedného sa trochu viac ako 75 € nikoho netrápi?! To je aký nezmysel.  Hlavne že to dotyčný zodpovedný pracovník infantilne predstrkoval pred kameru, vždy, keď bol v zábere.

Druhý minister, ktorého špecializáciu sú hlavy, (žiaľ iba zvonku) prišiel s nápadom urobiť letné školy. A ešte k tomu dobrovoľné.  No kto tam bude učiť? Povolá premiér do boja aj učiteľov. Tí predsa dnes pracujú z domu, neviem, koľkí si čerpajú dovolenku?  Iný prípad by bol, keby na máj vyhlásil chrípkové prázdniny a školskí pracovníci by si ju čerpať mohli, alebo museli. Takto to však nie je! Vlastné dovolenky plánujú asi prežiť inak ako v práci.  Prídu do škôl dobrovoľne alebo sa im to nariadi opatreniami?!

Veľmi sa m i páči aj nový pozdrav členov vlády, niekto to nazval „lakťovka“. Miesto podania rúk si ťuknú ohybom ruky. Nie je to náhodou práve to miesto, ktoré radí minister zdravotníctva v klipoch bežiacich v televízii použiť ako ochranu pri kýchaní a kašľaní. Teda priestor najväčšieho pravdepodobného výskytu bacilov a vírov? To sa teda chránia alebo nákazu podporujú šíriť?

A čo pravidlo rovnejší a rovný? Ako je možné, že v rámci opatrení je zákaz zhromažďovať sa vo väčšom počte a v parlamente ich sedí viac ako 100 a nedodržujú rozostupy 2 metre? Otvorený vnútorný bufet som už spomínal minule.

O pochybnej matematike pri stanovení ochrannej plochy v obchodoch som sa už tiež zmienil. Preto opakujem ak je potrebné dodržať bezpečný odstup medzi osobami, tak na jedného človeka to je jeden (1) meter, teda plocha kruhu o ploche 3,14 štvorcového metra, ak zoberieme štvorec rak s plochou 4 metre. Zrušte už ten nezmysel s 25 štvorcami na zákazníka, zlepšíme tak služby, stratia da dlhočizné rady pred obchodmi a zmenšia čakacie doby.

A teraz niečo o robení blbcov z obyvateľov z inej strany. Odborník na vzdelanie prišiel s nápadom odpustiť maturity a štátne skúšky. Nahradiť to chce video pohovorom.  Počíta pri tom, že niekde v zornom poli skúšaného mimo záber kamery môže byť obrazovka, na ktorú kamarát premieta správne odpovede získané napr. cez internet? Maturitu teda dnes získa každý, štátnu skúšku aj ten, kto vie len dobre čítať! Ale ako dobre vieme, nevzdelaným sa dobre vládne, načo zvyšovať úroveň vzdelávania, čo keby boli lepší ako my? Asi by nás poslali od válovu!!!!

Kolektívna vina a rovnaký meter

14.03.2022

Štvavá kampaň proti ruským občanom na celom svete, ho hlavne proti športovcom tej krajiny je bezprecedentným porušením prvého pravidla demokracie. To hovorí: Všetci ľudia, bez ohľadu na pohlavie, národnosť, rasu či náboženstvo, sú si rovní. Majú rovnaké práva aj povinnosti! Vylúčenie postihnutých Rusov a Bielorusov z Paralympijských hier v Pekingu, je toho [...]

Z. Č. : Zožer, čo si si navarila!

07.07.2021

Prezidentka v dnešnom komentári k rozhodnutiu ÚS sa ukázala v skutočnom svetle. Bábka v rukách koalície, bez svedomia a ochotná poslúchať! A teraz si to poriadne zlízne! Na zjavné želanie I. Matoviča podala na preskúmanie referendovú otázku, pričom vedela, ako to dopadne. No nečakala, že ju jej verný podporovateľ tak odmení! Po vymenovaní nových členov ÚS, [...]

Klamár, farizeji a pochlebovači

03.07.2021

Je zjavné, že každému objektívne mysliacemu človeku dôjde, že píšem o našej fantastickej vláde. Expremiér a minister Matovič napadol po prevalení problémov pri dopingu očkovania svojho ministra! Ak si niekto z verejnosti myslí, že by p. Lengvarský predložil návrh, ktorý by nebol, ak už nie priamo z Igorovej hlavy, tak aspoň s jeho požehnaním, tak by sa mal dať liečiť [...]

Mykola Solskyj

NABU podozrieva ukrajinského ministra Solského z nezákonného nadobudnutia štátnej pôdy

23.04.2024 12:18

Od začiatku ruskej invázie vo februári 2022 sa na Ukrajine objavilo viacero korupčných káuz.

Súdna rada

Súdna rada je aktuálne v kompletnom zložení, budúce nominácie nebude komentovať

23.04.2024 12:01

Dvaja z aktuálnych členov súdnej rady, ktorých v minulosti zvolila do funkcie NR SR, však budú túto stredu vypočutí pred ústavnoprávnym výborom.

Maximilian Krah, Nemecko, AfD, eurovoľby

Nemecko zatklo muža za špionáž pre Čínu, odovzdával informácie z europarlamentu. Peking reaguje

23.04.2024 12:00, aktualizované: 12:11

Spolková generálna prokuratúra tvrdí, že sledoval aktivity čínskej opozície v Nemecku.

karlova ves, električka, bratislava, Segnerovsa

V Karlovej Vsi zrazila električka chodkyňu, skončila v nemocnici

23.04.2024 11:18

Polícia chodcom zdôrazňuje, že sú povinní dať električke prednosť aj na neriadených priechodoch pre chodcov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 48
Celková čítanosť: 257772x
Priemerná čítanosť článkov: 5370x

Autor blogu

Kategórie