Založ si blog

Kam dáva Matovič peniaze?

Jednou z najviac frekventovaných argumentácií na neschopnosť predchádzajúcej vlády, bol deficit rozpočtu roku 2019 vo výške 1,2 mld. €.  Smer si dovolil nedodržal vyrovnaný rozpočet!!!  Aká katastrofa!  Igor by to najradšej dal  Pellegrinimu k náhrade. Jeden zo sľubov novej vlády bola teda aj finančná vyrovnanosť.

Vírová „pandémia“ všetko zmenila. Umožnila zavedením mimoriadnej situácie svojvoľné zásahy premiéra do riadenia štátu, spoločnosti i občanov niekedy presahujúce právne hranice.  (Ak si odmyslíme správnosť vyhlásenia stavu, lebo v skutočnosti tu nie je žiadna pandémia. Podľa slovníka cudzích slov je pandémia veľká epidémia rozšírená na väčšej časti sveta a epidémia je hromadný výskyt infekčnej choroby. Jedinou neznámou je teda výraz hromadný, podľa včerajších údajov bolo nakazených 3 935 828  ľudí, vyliečených 1 316 306, teda chorých je iba 0,0311% populácie. Je to teda hromada?) No Igor sa pustil aj do ráznych záchranných akcií na pomoc podnikateľom. Chvályhodné, no len či je to naozaj tak?!

Minister financií v jednej z bezpočetných tlačových besied sa pochválil, že Slovensku sa podarilo urobiť vynikajúci obchod. Predali sa dlhopisy sa 4 mld. €!! Tak dobre sa to počúva. No uvedomujete si, že dlhopis je skratkou dlžný úpis, že to bude treba za 5 či 12 rokov vyplatiť aj s úrokmi, o ktorých sa nik nezmienil.

Teda tento rok sa tá suma pripočíta už k požičaným peniazom 2,85 mld., štát si teda na svoj chod zabezpečil 6,85 mld. No a iný minister (práce) sa nezabudol pochváliť, že už bolo vyplatených 20 miliónov podpory stredným a malým podnikateľov a živnostníkom. No tu sa mi akosi stráca nejakých 6,830 mld. €, na čo ich vláda použila??? Strácajú sa vo vreckách veľkých podnikateľov a priaznivcov vládnych strán? To dnes nik nezistí. Šikovnou kádrovou politikou si to vláda poisťuje, nasadila svojich ľudí všade, kam sa dalo a budú v tom pokračovať.

Prepad hospodárstva je o 30 %, predpokladaný príjem štátneho rozpočtu bol plánovaný na    38,845  mld. €, to je 3,237 mld. mesačne, výpadok teda predstavuje   0,971 mld. €  mesačne.  Z požičaných peňazí teda pokýva obdobie 7 mesiacov? Vláda má dosť peňazí a musí vytvoriť situáciu, aby ich bolo aj treba. Preto bude Matovič blokovať návrat so normálneho stavu tak dlho, ako sa bude dať!! Aby ukázal, že sa rozhodol správne!! Podobne ako pri nákupoch pľúcnych ventilácií, kde ich objednal 480 a momentálne sa využíva iba jedna!! No vráťme sa k tomu podstatnému.

Matovič enormným tempom zadlžuje krajinu! Požičať si chce celkom 15 mld.€ a ešte sa tým chváli.

Splácať to bude budúca vláda. A my všetci, neviem však z čoho, keď neprodukujeme tovary a služby.

 

Kolektívna vina a rovnaký meter

14.03.2022

Štvavá kampaň proti ruským občanom na celom svete, ho hlavne proti športovcom tej krajiny je bezprecedentným porušením prvého pravidla demokracie. To hovorí: Všetci ľudia, bez ohľadu na pohlavie, národnosť, rasu či náboženstvo, sú si rovní. Majú rovnaké práva aj povinnosti! Vylúčenie postihnutých Rusov a Bielorusov z Paralympijských hier v Pekingu, je toho [...]

Z. Č. : Zožer, čo si si navarila!

07.07.2021

Prezidentka v dnešnom komentári k rozhodnutiu ÚS sa ukázala v skutočnom svetle. Bábka v rukách koalície, bez svedomia a ochotná poslúchať! A teraz si to poriadne zlízne! Na zjavné želanie I. Matoviča podala na preskúmanie referendovú otázku, pričom vedela, ako to dopadne. No nečakala, že ju jej verný podporovateľ tak odmení! Po vymenovaní nových členov ÚS, [...]

Klamár, farizeji a pochlebovači

03.07.2021

Je zjavné, že každému objektívne mysliacemu človeku dôjde, že píšem o našej fantastickej vláde. Expremiér a minister Matovič napadol po prevalení problémov pri dopingu očkovania svojho ministra! Ak si niekto z verejnosti myslí, že by p. Lengvarský predložil návrh, ktorý by nebol, ak už nie priamo z Igorovej hlavy, tak aspoň s jeho požehnaním, tak by sa mal dať liečiť [...]

Rakva / Rakvy / Cintorín / Pohreb /

Nadúmrtnosť po troch rokoch klesla takmer na nulu, podpísali sa pod to dva hlavné faktory

28.03.2024 09:50

Počet zomretých vlani klesol v porovnaní s rokom 2022 vo všetkých krajoch Slovenska.

Štefan Harabin

To je nejaká partizánčina. Harabin poprel podporu Pellegrinimu

28.03.2024 09:00, aktualizované: 10:05

V médiách sa ráno objavila správa, že Harabin pôjde voliť v druhom kole šéfa Hlasu.

Vladimir Putin

Rusko nezaútočí na Pobaltie, Poľsko či Česko, je to úplný nezmysel, ide len o strašenie ľudí, tvrdí Putin

28.03.2024 08:00, aktualizované: 08:28

"Voči týmto štátom nemáme žiadne agresívne úmysly," povedal ruský prezident.

Joe Lieberman

Zomrel Joe Lieberman, bývalý demokratický senátor a kandidát na viceprezidenta

28.03.2024 07:42

Vo veku 82 rokov zomrel dlhoročný americký senátor a vplyvná, hoci kontroverzná osoba v rámci Demokratickej strany.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 48
Celková čítanosť: 257420x
Priemerná čítanosť článkov: 5363x

Autor blogu

Kategórie