Založ si blog

Likvidovať znaky totality? !

 

 

Pán Lipšic sa znovu ukázal ako bezprecedentný obhájaca „nespravodlivo“ obvinených. Keď nebudeme brať do úvahy fakt, že u nás majú väčšie práva zločinci ako ich obete, zaráža ma zjavná medzera vo vedomostiach tohto bývalého predstaviteľa KDH.

Ak tak horlivo bojuje za odstránenie kosáka a kladiva či hákového kríža z našich pamiatok (mimochodom zákonom chránených), prečo nežaluje Rakúsku republiku, ktorá tieto symboly má v štátnom znaku či Indiu, kde svastiku majú milióny obyvateľov vo svojich domoch či chrámoch?!

Na druhej strane preukázal aj medzery v poznaní histórie. Dejiny ľudstva sú pretkané stretmi, kde sú potláčané práva jednotlivca i skupín. Tie už budeme ignorovať.!Veď vo Veľkej vojne bolo zabitých 20 miliónov ľudí, prevažná väčšina z nich boli kresťania, ako Nemci, tak i Rusi, Francúzi či Taliani bojovali za jedného boha, mimochodom toho istého. Ani komunisti či nacisti ešte neexistovali, vznikli ako dôsledok toho šalenia. Čo tak pripomenúť náboženské vojny ako 30 ročná, či iné, kde katolíci zabíjali evanjelikov a opačne ako na bežiacom páse. Nesmieme zabudnúť na inkvizíciu, ktorá po stáročia vraždila v mene jediného Boha svojich vlastných.

Rovnako nepoukázal na prenasledovanie kresťanov v moslimských krajinách, ktoré ešte dnes žijú v hlbokom stredoveku, tu sa pokrstiť nesmiete a zmena vyznania na iné ako moslimské znamená rozsudok smrti? Kde ženy nemajú žiadne práva, sú využívané a zneužívané. Krajiny, kde neexistuje sloboda slova, vierovyznania či prejavu? Ani nezačal kampaň proti odstraňovaniu krížov z francúzskych škôl, ktoré vraj urážali moslimských žiakov, nevystúpil proti likvidovaniu symbolov Vianoc vo Švédsku, kde pobúrení moslimovia zničili v nákupnom centre stromček s krížom a betlehemom?

Lebo z toho nekvapnú žiadne peniaze! Nedostal by sa tak na obrazovky televízie! A nie je jediný, kto má selektívny prístup k tejto otázke. Obhajovanie nelegálnych prisťahovalcov, poskytovanie im neprimeraných výhod a umožňovanie prenikania islamu do krajín EU  je nehoráznosť. Naozaj to chceme na Slovensku?

Kolektívna vina a rovnaký meter

14.03.2022

Štvavá kampaň proti ruským občanom na celom svete, ho hlavne proti športovcom tej krajiny je bezprecedentným porušením prvého pravidla demokracie. To hovorí: Všetci ľudia, bez ohľadu na pohlavie, národnosť, rasu či náboženstvo, sú si rovní. Majú rovnaké práva aj povinnosti! Vylúčenie postihnutých Rusov a Bielorusov z Paralympijských hier v Pekingu, je toho [...]

Z. Č. : Zožer, čo si si navarila!

07.07.2021

Prezidentka v dnešnom komentári k rozhodnutiu ÚS sa ukázala v skutočnom svetle. Bábka v rukách koalície, bez svedomia a ochotná poslúchať! A teraz si to poriadne zlízne! Na zjavné želanie I. Matoviča podala na preskúmanie referendovú otázku, pričom vedela, ako to dopadne. No nečakala, že ju jej verný podporovateľ tak odmení! Po vymenovaní nových členov ÚS, [...]

Klamár, farizeji a pochlebovači

03.07.2021

Je zjavné, že každému objektívne mysliacemu človeku dôjde, že píšem o našej fantastickej vláde. Expremiér a minister Matovič napadol po prevalení problémov pri dopingu očkovania svojho ministra! Ak si niekto z verejnosti myslí, že by p. Lengvarský predložil návrh, ktorý by nebol, ak už nie priamo z Igorovej hlavy, tak aspoň s jeho požehnaním, tak by sa mal dať liečiť [...]

Mykola Solskyj

NABU podozrieva ukrajinského ministra Solského z nezákonného nadobudnutia štátnej pôdy

23.04.2024 12:18

Od začiatku ruskej invázie vo februári 2022 sa na Ukrajine objavilo viacero korupčných káuz.

Súdna rada

Súdna rada je aktuálne v kompletnom zložení, budúce nominácie nebude komentovať

23.04.2024 12:01

Dvaja z aktuálnych členov súdnej rady, ktorých v minulosti zvolila do funkcie NR SR, však budú túto stredu vypočutí pred ústavnoprávnym výborom.

Maximilian Krah, Nemecko, AfD, eurovoľby

Nemecko zatklo muža za špionáž pre Čínu, odovzdával informácie z europarlamentu. Peking reaguje

23.04.2024 12:00, aktualizované: 12:11

Spolková generálna prokuratúra tvrdí, že sledoval aktivity čínskej opozície v Nemecku.

karlova ves, električka, bratislava, Segnerovsa

V Karlovej Vsi zrazila električka chodkyňu, skončila v nemocnici

23.04.2024 11:18

Polícia chodcom zdôrazňuje, že sú povinní dať električke prednosť aj na neriadených priechodoch pre chodcov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 48
Celková čítanosť: 257771x
Priemerná čítanosť článkov: 5370x

Autor blogu

Kategórie