Založ si blog

Ako futbal, tak aj vláda?

V poslednom zamyslení som porovnal situáciu v našom futbale a pomerov vo vláde. Skonštatoval som, že v oboch družstvách sa nachádza veľa hráčov, ktorých schopnosti na nasadenie nie sú na primeranej a požadovanej úrovni, takých, ktorí nie sú ochotní ani schopní odovzdať pre Slovensko celé svoje srdce, dušu a telo.

No pred zápasom s Ruskom urobil tréner výrazné zmeny, vynechal zo základnej zostavy 6 hráčov, vykašlal sa na ich doterajšie zásluhy a nasadil takých, ktorí budú ochotní sa pre reprezentáciu aj pokrájať. Výsledok sa dostavil, víťazstvo nad silným súperom bolo tou správnou odmenou. Je pravda, že ku koncu zápasu boli naše tradičné opory a hviezdy na konci so silami, dostávali kŕče a odchodili posledné minúty, neviem, ako by sme dopadli, keby sa muselo v zápase predlžovať, čo našťastie nebolo možné ani potrebné.

Ako to však vyzerá pred bojom našej vlády? Sám samotréner urobil kozmetickú zmenu, prenechal svoj brankársky post a kapitánsku pásku stredopoliarovi!

Seba nominoval na jeho miesto.

Tým však nastupuje v rovnakom zložení ako v predchádzajúcich zápasoch. Verí niekto z fanúšikov, že bude podávať lepší výkon, spolupráca bude klapať, prestane sólovanie a spresnia sa prihrávky, alebo brankár bude kopiť chyby a lopta mu bude prechádzať medzi rukami či nohami, lebo to nikdy nerobil, a špílmacher v strede poľa bude ochotný prihrávať útočníkom podporovať útok i obranu, behať hore dole, alebo  si jednoducho povie, že sa už narobil dosť a dosť, však plat pobeží a nejaké Slovensko mu je ukradnuté.

Hovorí sa, že s vekom prichádza aj rozum, múdry sa radšej učí na chybách druhých. No tragédia je, keď vek prichádza sám. No naša vláda je bez skúseností, ochoty sa poučiť a starne bez prichádzajúceho rozumu.

Kolektívna vina a rovnaký meter

14.03.2022

Štvavá kampaň proti ruským občanom na celom svete, ho hlavne proti športovcom tej krajiny je bezprecedentným porušením prvého pravidla demokracie. To hovorí: Všetci ľudia, bez ohľadu na pohlavie, národnosť, rasu či náboženstvo, sú si rovní. Majú rovnaké práva aj povinnosti! Vylúčenie postihnutých Rusov a Bielorusov z Paralympijských hier v Pekingu, je toho [...]

Z. Č. : Zožer, čo si si navarila!

07.07.2021

Prezidentka v dnešnom komentári k rozhodnutiu ÚS sa ukázala v skutočnom svetle. Bábka v rukách koalície, bez svedomia a ochotná poslúchať! A teraz si to poriadne zlízne! Na zjavné želanie I. Matoviča podala na preskúmanie referendovú otázku, pričom vedela, ako to dopadne. No nečakala, že ju jej verný podporovateľ tak odmení! Po vymenovaní nových členov ÚS, [...]

Klamár, farizeji a pochlebovači

03.07.2021

Je zjavné, že každému objektívne mysliacemu človeku dôjde, že píšem o našej fantastickej vláde. Expremiér a minister Matovič napadol po prevalení problémov pri dopingu očkovania svojho ministra! Ak si niekto z verejnosti myslí, že by p. Lengvarský predložil návrh, ktorý by nebol, ak už nie priamo z Igorovej hlavy, tak aspoň s jeho požehnaním, tak by sa mal dať liečiť [...]

NR SR, protest

Pred parlamentom sa zišli stovky ľudí. Protestovali proti zásahom do kultúry i životného prostredia

16.04.2024 19:48

Poukázali na to, že vláda má vynakladať maximum úsilia, aby sa kľúčové piliere demokracie mohli rozvíjať slobodne, participatívne a udržateľne.

Izraelskí vojaci / IZ Armáda / Pásmo Gazy / Tank /

Izraelská armáda tvrdí, že zabila veliteľa Hizballáhu

16.04.2024 19:19

Tá uviedla, že jedno z jej lietadiel „zasiahlo a zlikvidovalo“ veliteľa Hizballáhu v oblasti Ain Ebel v Libanone.

munícia, 155

Slovensko sa zbierkou pripojilo k iniciatíve českej vlády na nákup munície pre Ukrajinu

16.04.2024 18:40

Do zbierky sa zapojilo už viac ako dvadsať krajín. Ako pripomenulo občianske združenie Mier Ukrajine, slovenská vláda sa pridať odmietla.

Rusko oteplenie záplavy Orenburg Tomsk rieka

Ruské úrady nariadili evakuáciu záplavami ohrozených lokalít na západe Sibíri

16.04.2024 18:20

Obyvatelia záplavami postihnutých regiónov sa sťažujú na nedostatok pomoci zo strany miestnych i federálnych úradov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 48
Celková čítanosť: 257651x
Priemerná čítanosť článkov: 5368x

Autor blogu

Kategórie