Založ si blog

Matovičove bludy 2

Denne počúvame v televízii či rozhlase, ako sa treba chrániť pred CORONA vírusom. Jedno z pravidiel je dodržiavanie správneho odstupu. V povedomí iste všetci máme vetu : „Dodržujte vzdialenosť od kašľajúcej alebo kýchajúcej osoby aspoň 1 meter.“  No akosi sa prestalo prihliadať na fakt, že osoba by mala preukazovať jeden z príznakov ochorenia, no ak by  to aj mala, stačí byť od nej vzdialený na jeden meter. V rámci prevencie sa ten odstup zvýšil na metre dva.  No dobre. Preberieme obe možnosti. Ak nám byť od niekoho vzdialený dva metre, teda jeden dávam zo svojej bezpečnej zóny ja , druhý tá osoba. Teda môj dôležitý priestor je kruh s priemerom  1 meter. Podľa vzorca slávneho pána Pytagora teda potrebujem  3,14 štvorcových metrov.  Nech sa to ľahšie počíta, nech to je štvorec s plochou 4 m2! V prípade 1 metra to je iba 0,785 m2! Zaokrúhlime na jeden meter.

Ako náš krízový štáb prišiel na dnes povinných 25 m2? Len aby znovu šikanoval obyvateľov? Núti ich stáť vonku v dlhých frontách niekedy aj hodinu? Aký má zmysel púšťať do obchodov regulovaný počet zákazníkov, keď tí sa nakoniec aj tak natlačia k jednej prepravke s pečivom či mliekom a budú tesne vedľa seba. Nakoniec sa aj tak uplatní rúško, ktoré bráni v kvapôčkovému prenosu!

No a teraz to horšie. Prakticky nik nevie, kto je možný prenášač nákazy. Aj keby ste náhodou takého stretli, (pravdepodobnosť je 1: 4008,  v prípade aktuálne postihnutých 1: 5450, to číslo sa mení podľa  momentálneho stavu), potom ho vôbec nemusíte rozpoznať. Do lekárskej starostlivosti sa dostanú len ťažké prípady, tých je momentálne 203, ventiláciu majú 8, ostatní sú v domácej liečbe. Dokonca zrejme väčšina chorých je aj bez akéhokoľvek príznaku. A to je fakt, ktorý náš premiér poriadne využíva! Pomocou toho šíri strach a paniku!

Na to aby sme vyčerpali terajšiu kapacitu nemocníc  (JIS) by sme mali mať naraz chorých 35 366 ľudí. To je číslo, s ktorým nepočíta ani najhorší konzervatívny scenár. Ten udáva iba 31 933 nakazených. Ak prídu aj tie ostatné, tak sa kapacita zdvojnásobí. Teda pripravené nemocnice máme a netreba stresovať personál. Nariaďovať mimoriadne opatrenia a blokovať zdravotnú starostlivosť o ostatných bežných pacientov, ktorí sú dnes od nej odrezaní.

Áno, máme málo chorých, ale je to zásluhou opatrení alebo napriek nim?

 

Kolektívna vina a rovnaký meter

14.03.2022

Štvavá kampaň proti ruským občanom na celom svete, ho hlavne proti športovcom tej krajiny je bezprecedentným porušením prvého pravidla demokracie. To hovorí: Všetci ľudia, bez ohľadu na pohlavie, národnosť, rasu či náboženstvo, sú si rovní. Majú rovnaké práva aj povinnosti! Vylúčenie postihnutých Rusov a Bielorusov z Paralympijských hier v Pekingu, je toho [...]

Z. Č. : Zožer, čo si si navarila!

07.07.2021

Prezidentka v dnešnom komentári k rozhodnutiu ÚS sa ukázala v skutočnom svetle. Bábka v rukách koalície, bez svedomia a ochotná poslúchať! A teraz si to poriadne zlízne! Na zjavné želanie I. Matoviča podala na preskúmanie referendovú otázku, pričom vedela, ako to dopadne. No nečakala, že ju jej verný podporovateľ tak odmení! Po vymenovaní nových členov ÚS, [...]

Klamár, farizeji a pochlebovači

03.07.2021

Je zjavné, že každému objektívne mysliacemu človeku dôjde, že píšem o našej fantastickej vláde. Expremiér a minister Matovič napadol po prevalení problémov pri dopingu očkovania svojho ministra! Ak si niekto z verejnosti myslí, že by p. Lengvarský predložil návrh, ktorý by nebol, ak už nie priamo z Igorovej hlavy, tak aspoň s jeho požehnaním, tak by sa mal dať liečiť [...]

Izrael Palestína Gaza Hamas Rukojemníci Prepustenie

Vojna v Gaze trvá 200 dní. Izrael zosilnil údery, nariadil nové evakuácie na severe

23.04.2024 20:55

Ostreľovanie severu palestínskeho územia bolo za posledný deň jedno z najintenzívnejších od začiatku vojny.

USA Izrael Gaza univerzity protesty

Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku

23.04.2024 19:49

Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

Thunbergová

Švédska prokuratúra obvinila Gretu Thunbergovú z občianskej neposlušnosti

23.04.2024 19:35

Súdy v minulosti už dvakrát uložili celosvetovo známej aktivistke pokutu za občiansku neposlušnosť na klimatických protestoch.

R1 BB - Slovenská Ľupča, kameň, poklepanie

Odštartovali výstavbu dôležitej cesty na R1. Šoféri sa však na tri roky musia obrniť trpezlivosťou

23.04.2024 18:52

Preťažený úsek, na ktorom pomerne často dochádzalo aj k nehodám, sa konečne skvalitní. Nová štvorprúdová rýchlostná cesta by mala byť hotová do dva a pol roka.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 48
Celková čítanosť: 257773x
Priemerná čítanosť článkov: 5370x

Autor blogu

Kategórie