Založ si blog

Ničí Matovič ekonomiku?

Po sviatkoch sa opäť premiér postavil pred kamery a plačlivo vysvetľoval národu, ako je nespravodlivo obviňovaný zo škodenia Slovensku. Predsa on je len spasiteľ a záchranca. Ako obyčajne to vysvetľoval nad grafom. Človek sa pritom dozvedel zmes právd, poloprávd a klamstiev, ktoré zmiešané dohromady vytvárali obraz o jeho potrebných krokoch.

Dozvedeli sme da tam aj niekoľko zásadných skutočností. Prepad hospodárstva je o 30 %, teda ekonomika šliape iba na 70 %.  Najviac postihnutými oblasťami sú rómske osady, karanténne centrá a domovy dôchodcov.  Premiér rozhoduje bez konzultácií s koaličnými partnermi, ba aj niekedy proti ich názoru. Čo v prípade, že nemá mandát od parlamentu, je nebezpečné, lebo mu to nemusí prejsť.  V demokratických krajinách (Švédsko) tieto opatrenia majú schválenie  v parlamente. No asi si verí, lebo po prípadnom neúspechu hrozia nové voľby, ktoré môžu dopadnúť všelijako. No a prísť o korytá, ktoré vláda usilovne tri týždne rozdáva svojim, by tiež nikomu z nich nevoňalo.

Aký má teda dopad pokles výkonnosti na náš život. Predpokladaný príjem štátneho rozpočtu bol plánovaný na 38,845  mld. €, to je 3,237 mld. mesačne, výpadok teda predstavuje 0,971 mld. €  mesačne.  Záchranné baličky sú  1,5 mld. € mesačne, čo predstavuje  jeho opätovné zníženie o 46,34 %, teda na beh štátu zostáva iba   0,766 mld.€ !!! Ako dlho to sme schopní vydržať? Z čoho to chce Igor zaplatiť?

Pravdivo poukázal, že sme závislí na vývoze, pokiaľ nie je odbyt, nedá sa nič robiť. No ako donútime zahraničného majiteľa, aby obnovil výrobu, keď mu budeme hradiť 80 % mzdových nákladov. Nemá výdavky na materiál a energie či dopravu, mzdy sa mu uhradia, no len nech to vydrží čo najdlhšie. Zaujímavé, že Kórejcom (ekonomicky veľmi zdatným) to nevadí, tí pracujú na dve smeny.

Zjavný je aj fakt zdravotného postihnutia, do akej miery prispievajú rómski občania, repatrianti pracujúci či študujúci v zahraničí, či seniori k chodu výroby. No nijako, teda veľkou nulou!  Zaujímavý je aj fakt, že keď Matovič spomenul zlé hygienické návyky obyvateľov osád, pustili da doňho ochrancovia práv menšín, nazvali no div nie rasistom. Nepripomína To trochu Mazurekove výroky, pre ktoré sa musel vzdať poslaneckého mandátu?

No a nakoniec sa pozrime na odborníkov poradcov. Z troch je jeden (hlavný hygienik) menovaný vládou, druhým je p. Mistrík, nie je to ten, ktorý sa pre dokázanú neodbornosť stiahol z prezidentskej kampane? No a vláda, tam sú menovaní: jeden majiteľ siete kaderníctiev, jedna bábkoherečka, dvaja bývalí učitelia, dvojaký agent kontrašpionáže a pracovník médií. Ich jedinou kvalifikáciou bolo zapojenie sa do kampane proti Ficovi. Stačí to na riadenie štátu? Jediný profesionál sedí v karanténe a zastupuje ho tiež iba agitátor.

Kolektívna vina a rovnaký meter

14.03.2022

Štvavá kampaň proti ruským občanom na celom svete, ho hlavne proti športovcom tej krajiny je bezprecedentným porušením prvého pravidla demokracie. To hovorí: Všetci ľudia, bez ohľadu na pohlavie, národnosť, rasu či náboženstvo, sú si rovní. Majú rovnaké práva aj povinnosti! Vylúčenie postihnutých Rusov a Bielorusov z Paralympijských hier v Pekingu, je toho [...]

Z. Č. : Zožer, čo si si navarila!

07.07.2021

Prezidentka v dnešnom komentári k rozhodnutiu ÚS sa ukázala v skutočnom svetle. Bábka v rukách koalície, bez svedomia a ochotná poslúchať! A teraz si to poriadne zlízne! Na zjavné želanie I. Matoviča podala na preskúmanie referendovú otázku, pričom vedela, ako to dopadne. No nečakala, že ju jej verný podporovateľ tak odmení! Po vymenovaní nových členov ÚS, [...]

Klamár, farizeji a pochlebovači

03.07.2021

Je zjavné, že každému objektívne mysliacemu človeku dôjde, že píšem o našej fantastickej vláde. Expremiér a minister Matovič napadol po prevalení problémov pri dopingu očkovania svojho ministra! Ak si niekto z verejnosti myslí, že by p. Lengvarský predložil návrh, ktorý by nebol, ak už nie priamo z Igorovej hlavy, tak aspoň s jeho požehnaním, tak by sa mal dať liečiť [...]

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Chcú Rusi obsadiť Charkov? Lavrov naznačil, že by tvoril 'sanitárnu zónu' okolo Ruska

20.04.2024 07:35

Ruský záujem o Charkov môže súvisieť s vytvorením "sanitárnej zóny" okolo ruských obcí, aby boli mimo dostrelu ukrajinskej armády.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 48
Celková čítanosť: 257729x
Priemerná čítanosť článkov: 5369x

Autor blogu

Kategórie