Založ si blog

Ako chutí moc? Moc! !

Túto myšlienku potvrdzuje aj nový premiér a vodca Matovič. Splnilo sa mu to, po čom túžil, a plne si to užíva. Dokonca aj zneužíva. Situáciu na Slovensku a mimoriadne opatrenia na zlepšenie zdravia. Denno-denne sa ukazuje pred kamerami a oznamuje, čo sa chystá urobiť. Stále opakuje rovnaké prísľuby, no prezentuje málo činov. Hlavne však šíri paniku! Medzi obyvateľov šíri strach, aby si mohol upevniť svoju moc. Posledným jeho výplodom, je vypnutie Slovenska.

Teda maximálne odstavenie výroby, spoločenského i kultúrneho života v krajine.

Uvedomuje si ten človek, aké to bude mať dopady na ekonomiku?! Pochopil som prezidenta Havla, ktorý zlikvidoval zbrojný priemysel na Slovensku, bol predsa zaviazaný podnikateľom v Nemecku a USA za podporu. Ale aký má Matovič záujem na likvidácii Slovenska?  Nechápem. Spomína Čínsky a Hong-konský model boja s nákazou. Totálne uzavretie. No nepochopil, že tie prípady nie sú vhodné pre nás?!

Ak Čína uzavrela provinciu Wu Chan, kde môže žiť tak 15 mil. obyvateľov, išlo približne o 1, slovom jedno, percento krajiny. Teda mal kto vyrábať potraviny, zdravotnícky materiál a energie, ktorými ich zásoboval. Hong Kong na druhej strane tak či tak väčšinu z potrebného tovaru dováža. No uvedomuje si ten človek, že ak zatvoríme všetky podniky, zabránime poľnohospodárom v jarných prácach, jednoducho si tak nabijeme hubu, že sa z toho nemusíme vôbec spamätať? Nastane tu taká kríza, že pár aj keby tisíc chorých to nikdy nevyváži!!!

Stále viac a viac ľudí ľutuje, že mu dalo vo voľbách svoj hlas. No zavedením svojich dočasných opatrení na kontrolu pohybu, chystaným zákazom vychádzania (teda vlastne stanného práva),  vytvára podmienky pre uzurpáciu takej moci, akú sme tu nevideli 90 rokov?! No ako prejavia svoj názor? Veď nebudú smieť ani vystrčiť nos z domu!

Na záver ešte jednu poznámku, novinári. Ich rýpavé otázky sa mu páčili, keď smerovali na Fica a Pellegríniho. No keď ne na má odpovedať on, sú už blbé a neobjektívne. Ktohovie ako skončí plánované podplatenie tlače vo výške 15 mil., po štvrtkovej tlačovke?!

Kolektívna vina a rovnaký meter

14.03.2022

Štvavá kampaň proti ruským občanom na celom svete, ho hlavne proti športovcom tej krajiny je bezprecedentným porušením prvého pravidla demokracie. To hovorí: Všetci ľudia, bez ohľadu na pohlavie, národnosť, rasu či náboženstvo, sú si rovní. Majú rovnaké práva aj povinnosti! Vylúčenie postihnutých Rusov a Bielorusov z Paralympijských hier v Pekingu, je toho [...]

Z. Č. : Zožer, čo si si navarila!

07.07.2021

Prezidentka v dnešnom komentári k rozhodnutiu ÚS sa ukázala v skutočnom svetle. Bábka v rukách koalície, bez svedomia a ochotná poslúchať! A teraz si to poriadne zlízne! Na zjavné želanie I. Matoviča podala na preskúmanie referendovú otázku, pričom vedela, ako to dopadne. No nečakala, že ju jej verný podporovateľ tak odmení! Po vymenovaní nových členov ÚS, [...]

Klamár, farizeji a pochlebovači

03.07.2021

Je zjavné, že každému objektívne mysliacemu človeku dôjde, že píšem o našej fantastickej vláde. Expremiér a minister Matovič napadol po prevalení problémov pri dopingu očkovania svojho ministra! Ak si niekto z verejnosti myslí, že by p. Lengvarský predložil návrh, ktorý by nebol, ak už nie priamo z Igorovej hlavy, tak aspoň s jeho požehnaním, tak by sa mal dať liečiť [...]

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 48
Celková čítanosť: 257433x
Priemerná čítanosť článkov: 5363x

Autor blogu

Kategórie