Hlúposť mocných z UEFA

24. júna 2021, karoldakar, Nezaradené

Množstvo fanúšikov celej Európy potešilo, že sa konečne uskutočnili majstrovstvá vo futbale. Organizátori turnaja sa rozhodli umožniť vidieť stretnutia väčšiemu množstvu divákov a tak sa tie uskutočňujú vo viacerých mestách. No nakoniec to však vzbudzuje dojem, že sa hladí skôr na záujmy niektorých silných krajín, ktoré dostali zjavnú výhodu.

Najviac to vidieť v skupine, kde hrá Anglicko a Škótsko. Tu sa hrajú zápasy v Londýne a Glasgowe. Obaja teda majú výhodu domáceho prostredia a súperi musia pobehovať medzi oboma mestami! Nakoniec na Wembley museli aj Škóti. Nezmyselná je však hlavne naša skupina, kde výhodu domáceho prostredia majú Španieli, ktorí odohrali všetky stretnutia v Seville. No inak sa hrá v Petrohrade. Súperi tak museli cestovať tisícky kilometrov hore-dole! Rovnako blbo sa hralo aj v Baku. Tu sa možno pokúsili urobiť domácich z Turkov! Ale asi sú v hre hlavne peniaze.

Hlúposť toho riešenia je okrem zbytočných nákladov na presuny hlavne v tom, že sa tak očividne ignoruje epidemiologická situácia. Hráči sú podrobovaní testovaniu, musia sa izolovať, žijú v bubline a potom ich preženieme tisíce kilometrov ďaleko? Menej by zjavne bolo viac! Ak už chceli, mali vytvoriť skupín 6! Mohli to byť Londýn, Sevilla, Mníchov a Petrohrad. Podielové skupiny mohli byť v Amsterdame a Kodani a v Budapešti s Bukurešťou. Tie mestá nie  sú tak ďaleko od seba a nemajú tak odlišné klimatickí podmienky.

Čo na tiež zaráža, je posudzovanie ofsajdov! Už sa stalo, že hráč prebral loptu v očividnom postavení mimo hru! Čiarový utekal desiatky metrov spolu s útočníkom, počkal, ako dopadne akcia, prípadne či dá gól a potom zdvihne zástavku! Čo je to za blbosť. Odmávam to hneď a je pokoj! Vrcholom bol gól Ronalda proti Maďarsku, v okamihu prihrávky bol zjavne v ofsajde, pravda je, že tú neprevzal, ale pokračoval v hre a nakoniec akciu zakončil po nahrávke gólom. VAR bude zisťovať, či hráč je za líniou rukou alebo kolenom, no celého Ronalda si nik nevšimne?

No niečo zlé môže byť aj na niečo dobré. Hádam sa po turnaji konečne ľudia presvedčia, aká je v skutočnosti naša pandémia. Ak sa celková nakazenosť nezhorší a ľudia sa konečne prestanú báť.