Problémom je školstvo alebo Matovič?

18. júla 2020, karoldakar, Nezaradené

Je to pre mňa už priam záhada. Otvorím noviny a plné stránky Matovičovej diplomovky. Nadpisy nad nimi sa zaoberajú problémami školstva. Niekoľko príkladov: „Dáva signál, že štúdium je nepodstatné“, „Premiér uštedril facku vzdelaniu“, „Porušovanie princípov vrhá zlé svetlo na študentov!“. Tie dávajú odpovede na spomenutý hlavný problém: “ Aký signál vyslal Matovič spoločnosti!“

Iste sa s tým dá súhlasiť. Ale je hlavný problém školstvo a opisovanie?!

Jednoznačne nie! Nie je to síce príjemné, ale to by nás prvotne nemalo trápiť! Opisovalo sa, opisuje sa  a asi sa aj bude opisovať. Akosi to patrí k školstvu.  Trápiť by nás malo však niečo iné!!

Problém je v tom, že nám momentálne vládnu ľudia, ktorí sa toho priestupku dopustili! Igor Matovič, ktorý sa pred rokom dušoval a preklínal p. Danka, nazýval ho podvodníkom a vyzýval k vyvodeniu politickej zodpovednosti, žiadal jeho odstúpenie. Sľuboval, že ak by sa dostal k moci on, nič také nepovolí a bude postupovať čisto, čestne a transparentne!! No dnes, keď stojí pred rovnakým obvinením, vidíme v televízii len jeho nahlúply úsmev a zopäté ruky, počujeme, že sa študentom ospravedlňuje. Čo však urobil vzhľadom k svojim predvolebným sľubom a ako sa prihovorí voličom? Netreba slov, skutky hovoria jasne a hlasno.

„Som podvodník, ale nič si z toho nerobím. Budem vládnuť, kým nesplním sľuby!!“ No ale hlavne asi iba tým daným sám sebe!“ Nakradnem viac za 4 roky ako Fico za 12!? Odvďačím sa svojim kamarátom!?“

Občanov Slovenska asi považuje iba stádo oviec, ktoré jeho psi naženú tam, kam bude chcieť, podoja ich a ošklbú, len nech to trvá.