Založ si blog

Činy nášho vodcu Igora.

 

Keď sa dostal (konečne) k moci ako premiér p. Matovič, na prvej tlačovej konferencii vyhlásil, že Slovensku bude mať vládu, ktorú nám budú závidieť. Spravodlivú a akčnú, ktorá sa preslávi svojimi činmi a zapíše sa do učebníc dejepisu.

Dnes po troch týždňoch, nesmierne hektických a pre spoločnosť náročných, hoci ešte neuplynulo zvyčajných 100 dní, skúsim trochu ohodnotiť. Raketovo rázny teda vodca Igor, ako ho niektorí nazývajú naozaj je. Hlavne v potieraní všetkého, čo zostalo po SMER-e.  Veľmi rýchlo a rázne začal čistky na vedúcich miestach, povymieňal členov súdnej rady, generálnych riaditeľov organizácií, na ktoré má vláda dosah. Čo sa objavilo v správach je asi iba tá pomyslená špička ľadovca. Vymenil krízový štáb. Čo už je vec pre občana dôležitá. Do rúk troch odborníkov zveril osud celého štátu, no zdá sa mi, že to sú skôr pritakávači, ako riešitelia.  Odmietli testy objednané Pellegrinim, označili ich za nedostatočné, no sami ich dali priviesť z Číny milión. Za oveľa vyššiu cenu, ako tie, čo chcel Kolár hodiť do Dunaja. No nezabudol sa pochváliť privezením zdravotníckeho materiálu  z Turecka, ktoré síce získala stará vláda, ale nestihla ich priviesť.

Výrazne sa venoval aj zlepšeniu svojho imidžu. Denno denne sa cez tlačové konferencie objavuje na obrazovkách televízie a prezentuje svoju, už známu, nenávisť k Ficovi a Pellegrinimu. Oboznamuje národ s rozhodnými krokmi, ktoré urobil na základe príkazov krízového štábu. Niektoré sú potrebné a nedá sa s nimi nesúhlasiť, ale pár ich je iba prázdnym gestom. Z tých spomeniem zrušenie cestovného zdarma pre študentov. Vzhľadom na to, že do školy sa chodiť nedá, nepredpokladám masové zneužívanie tej výsady. Otázka úspory je tiež sporná, lebo vlak ide tak či tak, len v ňom bude o pár voľných miest viac.

Zaujímavé je tiež zapojenie súkromného sektoru do testovania, na jednej strane by to mohlo priniesť naozaj zvýšenie identifikácie nositeľov víru, no na druhej strane poskytne výhodu finančne lepšie situovaným, aby so dali urobiť testy, možno aj na úkor potrebných.  Určite si to nebudú môcť zaplatiť tí najohrozenejší, ako sa stalo módnym, seniori nad 65.

Uvidíme, čoho sa ešte dočkáme. Verím, že čierne predpovede o nakazených 7 miliardách sa nepotvrdia.

Kolektívna vina a rovnaký meter

14.03.2022

Štvavá kampaň proti ruským občanom na celom svete, ho hlavne proti športovcom tej krajiny je bezprecedentným porušením prvého pravidla demokracie. To hovorí: Všetci ľudia, bez ohľadu na pohlavie, národnosť, rasu či náboženstvo, sú si rovní. Majú rovnaké práva aj povinnosti! Vylúčenie postihnutých Rusov a Bielorusov z Paralympijských hier v Pekingu, je toho [...]

Z. Č. : Zožer, čo si si navarila!

07.07.2021

Prezidentka v dnešnom komentári k rozhodnutiu ÚS sa ukázala v skutočnom svetle. Bábka v rukách koalície, bez svedomia a ochotná poslúchať! A teraz si to poriadne zlízne! Na zjavné želanie I. Matoviča podala na preskúmanie referendovú otázku, pričom vedela, ako to dopadne. No nečakala, že ju jej verný podporovateľ tak odmení! Po vymenovaní nových členov ÚS, [...]

Klamár, farizeji a pochlebovači

03.07.2021

Je zjavné, že každému objektívne mysliacemu človeku dôjde, že píšem o našej fantastickej vláde. Expremiér a minister Matovič napadol po prevalení problémov pri dopingu očkovania svojho ministra! Ak si niekto z verejnosti myslí, že by p. Lengvarský predložil návrh, ktorý by nebol, ak už nie priamo z Igorovej hlavy, tak aspoň s jeho požehnaním, tak by sa mal dať liečiť [...]

veliteľská budova, Banská Bystrica

Pôsobili v nej povstaleckí hrdinovia Golian a Viest. Veliteľskú budovu rezort obrany vynoví za takmer 13 miliónov

24.04.2024 07:00

Je dôležitou súčasťou našej histórie a zaslúži si pozornosť, zhodujú sa Banskobystričania pri pohľade na tamojšiu pamiatku v podobe Veliteľskej budovy.

vojna na Ukrajine, Kyjev, cintorín

ONLINE: Rusi obišli nedávno vybudovanú ukrajinskú obranu. Balík pomoci schválil aj americký Senát

24.04.2024 06:00, aktualizované: 08:18

Dobytie Očeretyne znamená, že sa Rusku podarilo obísť severné krídlo nedávno vybudovanej ukrajinskej prednej línie, vrátane mínových polí a zákopov.

Martina Šimkovičová, Robert Fico

Zmeny pre RTVS. Narazí zákon na Čaputovú alebo sa čaká na Pellegriniho? Šimkovičová ešte nemá meno nového riaditeľa

24.04.2024 06:00

Nový zákon o STVR dostal od Legislatívnej rady vlády zelenú. Vláda má o ňom rokovať na výjazdovom rokovaní.

Ukrajina, Charkov

Dokážu zastaviť Rusov? Západné zbrane prídu, ale Ukrajincom chýbajú vojaci, obávajú sa experti

24.04.2024 06:00

Prichádza západná vojenská pomoc pre Ukrajinu neskoro? Rusko dokázalo za posledné mesiace na bojisko posielať stále viac mužov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 48
Celková čítanosť: 257775x
Priemerná čítanosť článkov: 5370x

Autor blogu

Kategórie